ŠKOLNÍ JÍDELNA AKTUALITY


25.4. 2016 14:41

Stravování ve školních jídelnách


Stravování ve školních jídelnách je pod dohledem české školní inspekce a hygienických stanic. Při tvorbě jídelníčku musí školní jídelna dodržovat spotřební koš. Je to souhrn vybraných potravin, který je stanoven přílohou č. 1 k vyhlášce 107/2005 Sb. o školním stravování.
 
Ministerstvo zdravotnictví ČR vydalo Nutriční doporučení ke spotřebnímu koši. Je to souhrn doporučení, které mají usměrňovat školní jídelnu k vyváženému a pestrému jídelníčku. Cílem ND je zlepšit skladbu jídelníčku ve školní jídelně.

NUTRIČNÍ DOPORUČENÍ - Ministerstva zdravotnictví ČR ke Spotřebnímu koši - k přečtení ZDE



Archiv článků: 2018
JÍDELNÍ LÍSTEK


aktuální týdennásledující týden

Pondělí (12.2. 2018)
Polévka květáková (obs.al.č.1,3,7)
I. Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem, zelí (obs.al.č.1,3,12)
Čaj s medem, bílá káva, voda (obs.al.č.7)


Úterý (13.2. 2018)
Zeleninová polévka se sýrovým kapáním (obs.1,3,7,9)
I. Čočka na kyselo, vařené vejce, čalamáda (obs.al.č.1,12)
II. Masové tortellíny v rajčatové omáčce (obs.al.č.1,12)
Pomeranč
Ovocný džus, voda s citrónem, ovocné mléko (obs.al.č.7)


Středa (14.2. 2018)
Pohanková polévka se zeleninou (obs.al.č.1,9)
I. Znojemská vepřová pečeně, dušená rýže (obs.al.č.1,12)
II. Bramborové taštičky s povidly sypané strouhankou (obs.al.č.1,3,7)
Čaj ovocný, voda, mléko (obs.al.č.7)



Čtvrtek (15.2. 2018)
Polévka dýňová (obs.al.č.1,7)
I. Rybí filé se sýrem a šlehačkou, vařené brambory (obs.al.č.1,4,7)
II. Rýžové těstoviny se špenátem a kuřecím masem (obs.al.č.3)
Hlávkový salát
Sirup, voda, kakao (obs.al.č.7)


Pátek (16.2. 2018)
Hovězí vývar s rýží (obs.al.č.1,9)
I. Kuřecí maso na paprice, těstoviny (obs.al.č1,3,7)
II. Zapečený celer, vařené brambory, rajče (obs.al.č.3,7,9)
Čaj se sirupem, voda s citrónem