ŠKOLNÍ JÍDELNA AKTUALITY


25.4. 2016 14:41

Stravování ve školních jídelnách


Stravování ve školních jídelnách je pod dohledem české školní inspekce a hygienických stanic. Při tvorbě jídelníčku musí školní jídelna dodržovat spotřební koš. Je to souhrn vybraných potravin, který je stanoven přílohou č. 1 k vyhlášce 107/2005 Sb. o školním stravování.
 
Ministerstvo zdravotnictví ČR vydalo Nutriční doporučení ke spotřebnímu koši. Je to souhrn doporučení, které mají usměrňovat školní jídelnu k vyváženému a pestrému jídelníčku. Cílem ND je zlepšit skladbu jídelníčku ve školní jídelně.

NUTRIČNÍ DOPORUČENÍ - Ministerstva zdravotnictví ČR ke Spotřebnímu koši - k přečtení ZDE




Archiv článků: 2018
JÍDELNÍ LÍSTEK


aktuální týdennásledující týden

Pondělí (23.4. 2018)
Polévka vločková (obs.al.č.1,3,7,9)
I. Rybí filé na ajvaru, bramborová kaše (obs.al.č.1,3,4,7)
II. Bulgur s krůtím masem a zeleninou (obs.al.č.1,9)
Zeleninový salát
Čaj s medem, voda s citrónem


Úterý (24.4. 2018)
Polévka cizrnová (obs.al.č.1,9)
I. Čína z kuřecího masa, rýže (obs.al.č.1,9,10)
II. Krupicová kaše s kakaem (obs.al.č.1,7)
Ovoce
Ovocný džus. voda, bílá káva (obs.al.č.7)


Středa (25.4. 2018)
Polévka gulášová (obs.al.č.1,9)
I. Zapečené těstoviny s uzeným masem, kyselá okurka (obs.al.č.1,3,7,12)
II. Vepřové maso v kapustě, vařené brambory (obs.al.č.1)
Voda s citrónem, čaj ovocný, kapučíno (obs.al.č.7)


Čtvrtek (26.4. 2018)
Jáhlová polévka se zeleninou (obs.al.č.9)
I. Koprová omáčka, vařené vejce, brambory (obs.al.č.1,3,7)
II. Těstovinový salát s kuřecím masem - chlazený (obs.al.č.1,3,9,10)
Ovoce
Sirup, voda


Pátek (27.4. 2018)
Zeleninová polévka s těstovinou (obs.al.č.1,3,9)
I. Hrachová kaše, pečené vepřové maso, čalamáda (obs.al.č.1,12)
II. Květákový mozeček, vařené brambory, rajče (obs.al.č.3)
Čaj ovocný, voda s citrónem, mléko (obs.al.č.7)